08 juli 2020

Fernando Alonso keert terug naar de renstal Renault DP World F1 Team

Renault DP World F1 Team bevestigt met plezier de komst van Fernando Alonso aan de zijde van Esteban Ocon, als vaste piloot vanaf seizoen 2021. Met 314 Grote Prijzen, 32 zeges en 97 podiums keert Fernando terug naar het Renault DP World F1 Team voor de volgende seizoenen. Fernando Alonso en Renault hebben in 2005 en 2006 samen twee wereldtitels gewonnen en hebben zowel historisch als op emotioneel vlak een sterke band ontwikkeld. Deze beslissing is dan ook tegelijk gedurfd en betekenisvol voor de toekomst.

PERSBERICHT Documenten Media

pjbompgpw6-php3olrt6

Renault is een grote naam in de Formule 1 met waarden. Fernando is een fantastische piloot die terugkeert naar de F1-circuits met nog meer ervaring, waarmee hij wil bijdragen aan zijn geliefde renstal. De waarden van werk, zelfoverstijging en vindingrijkheid, maar ook het DNA van Fernando bestaande uit volharding en puur talent, maken deze samenwerking vanzelfsprekend. Hij is de troef die de talrijke heroveringsinspanningen concreet zal maken en zin zal geven aan het engagement van Renault in de koninginnendiscipline van de autosport. Het is de bedoeling om een team op te bouwen rond twee complementaire piloten die ervaring en jeugd combineren en hun waarden en talenten ten dienste van het project stellen. De slagkracht van Fernando moet de hele renstal ten goede komen en iedereen in staat stellen zich te ontplooien.

De komst van Fernando kadert in het project van Groupe Renault om zijn engagement in de Formule 1 voort te zetten en de top van de hiërarchie te bereiken. Zijn aanwezigheid in ons team is een geweldige troef op sportief vlak, maar ook voor het merk waaraan hij erg gehecht is. De sterke band tussen hem, de renstal en de fans maakt hem tot een natuurlijke keuze. Naast de successen uit het verleden is dit een gedurfde wederzijdse keuze en een project om de toekomst te schrijven. Met zijn ervaring en vastberadenheid kunnen we het beste uit iedereen halen om het team naar de uitmuntendheid te brengen die de moderne Formule 1 vereist. Hij zal ons team, dat zeer snel gegroeid is, ook een race- en winnaarscultuur bijbrengen om samen de obstakels te overwinnen. Samen met Esteban zal hij Renault DP World F1 Team helpen om het seizoen 2022 in de best mogelijke omstandigheden voor te bereiden.

Cyril Abiteboul, Algemeen Directeur van Renault Sport Racing

Renault is mijn familie, dat zijn mijn beste herinneringen aan de Formule 1 met mijn twee wereldtitels, maar ik kijk vooruit. Ik ben enorm trots, maar ook emotioneel betekent het voor mij veel om terug deel uit te maken van dit team. Het gaf me in het begin van mijn carrière mijn kans, en ook vandaag geeft het me de kans om terug te keren naar het hoogste niveau. Mijn overtuigingen en ambities sluiten aan bij het project van de renstal. Hun vooruitgang van deze winter versterkt de doelstellingen van het seizoen 2022 en ik zal mijn ervaring in het racen delen met iedereen, ingenieurs, mecaniciens en teamgenoten. Het team wil, net zoals ik, weer op het podium staan en beschikt ook over de middelen om hierin te slagen.

Fernando Alonso

INVOERING VAN HET BLOCKCHAIN-CERTIFICATIEPLATFORM VAN WIZTOPIC
Om zijn communicatie veilig te stellen certificeert Groupe Renault de inhoud met Wiztrust sinds 20 februari 2020. U kunt de echtheid van onze informatie controleren op de website www.wiztrust.com.

Media

Over Groupe Renault

Hier vindt u onze foto's en video's in verband met het laatste nieuws

Nieuwswaarschuwingen
Om ons nieuws in real time te ontvangen dient u zich te abonneren op onze waarschuwingen en uw voorkeuren te selecteren.
pagebuilder.components.cta.text