18 januari 2021

‘DIGITALE RENAULT- EN DACIA-SHOWROOM: EEN INNOVATIEF ANTWOORD OP HET GEANNULEERDE AUTOSALON

• Renault en Dacia lanceren hun digitale showroom om het geannuleerde Autosalon van Brussel 2021 te compenseren.

• Bezoekers kunnen op deze websites drie premières ontdekken: Renault MEGANE eVISION, Renault ARKANA E-TECH Hybrid en Dacia Spring Electric

PERSBERICHT Documenten Media

Toen FEBIAC de editie 2021 van de Brussels Motor Show annuleerde, hebben Renault en Dacia onmiddellijk alles in het werk gesteld om een concreet alternatief voor het ‘fysieke’ salon aan te bieden, met een eigen versie van dit niet te missen evenement in de Belgische autosector. De ambitie bestond erin een innovatieve totaalervaring te ontwikkelen om de talrijke nieuwigheden van beide merken voor te stellen in een veilige en voor iedereen toegankelijke omgeving.   

Hoewel het een hele uitdaging was, kon ze in recordtijd worden gerealiseerd dankzij de gezamenlijke inspanningen van de marketingteams van Renault België Luxemburg, de digitale studio van Groupe Renault en de Belgische agentschappen La niche, AB-Arts en Rise+Shine.

De twee showrooms hebben begin januari hun deuren geopend en laten bezoekers kennismaken met de drie premières die tijdens de Renault eWays-top in oktober 2020 werden onthuld:

  • De concept-car MEGANE eVISION van Renault, die vooruitblikt op de nieuwe generatie elektrische voertuigen van het merk.
  • De nieuwe anticonformistische SUV-coupé ARKANA E-TECH Hybrid van Renault, die binnenkort in Europa wordt gecommercialiseerd, en die een onuitgegeven hybridemotor combineert met een hoogtechnologisch rijgedrag en een onovertroffen plaatsaanbod.
  • Spring Electric, het eerste zuiver elektrische model van Dacia, dat elektrische mobiliteit nog toegankelijker zal maken.

Behalve die exclusiviteiten kunnen bezoekers ook kennismaken met de hybrides (Nieuwe CLIO E-TECH Hybrid – Nieuwe CAPTUR E-TECH Plug-in Hybrid – Nieuwe MÉGANE Grandtour E-TECH Plug-in Hybrid) en elektrische wagens (Nieuwe TWINGO ELECTRIC – ZOE) van Renault, de derde en nieuwste generatie van Dacia Sandero en de topmodellen van het Dacia-gamma, Duster en Lodgy.

Meer informatie vindt u op https://showroom.renault.be of https://showroom.dacia.be.

  • La niche is een digitaal agentschap in Namen, Luik en Spanje, gespecialiseerd in het gezamenlijk ontwerpen van oplossingen om de groei en communicatie van zijn klanten te stimuleren. Het biedt zijn klanten complete 360°-diensten aan, gaande van communicatie tot digitale marketing, de ontwikkeling van sites, mobiele apps en digitale oplossingen.  Het agentschap heeft in zijn portefeuille namen zoals Lampiris, TEC, AGC, AB InBev, John Cockerill, Skylane Optics, AWEX, Carmeuse, Ethias, de Eloy-groep en MedTech Europe. EY nomineerde La Niche tot Scale-Up van het jaar 2020, in samenwerking met BNP Paribas Fortis en L’Echo.
  • AB-Arts is een Belgische onderneming die zich specialiseert in de productie van interactieve virtuele toepassingen, synthesebeelden en animatiefilms. Ze ontwikkelt al jaren een doorgedreven expertise op het vlak van nieuwe technologieën zoals virtuele realiteit, verhoogde realiteit, ontwikkeling van immersieve realtime games, fotorealistische architecturale voorstellingen en Motion Design.
  • Rise+Shine is een agentschap van de Springbok-groep, gevestigd in Brussel en gespecialiseerd in CRM en marketing automation.  Het wil de activiteiten van zijn klanten ontwikkelen door gegevens te verzamelen en te verrijken, gepersonaliseerde trajecten uit te stippelen en de conversie van leads in verkopen te optimaliseren. Tot zijn klanten behoren Renault, Brico, Burger King, Quick, Accent Jobs, Vanden Borre en Brussels South Charleroi Airport.
INVOERING VAN HET BLOCKCHAIN-CERTIFICATIEPLATFORM VAN WIZTOPIC
Om zijn communicatie veilig te stellen certificeert Groupe Renault de inhoud met Wiztrust sinds 20 februari 2020. U kunt de echtheid van onze informatie controleren op de website www.wiztrust.com.

Documenten

Media

Over Groupe Renault

Hier vindt u onze foto's en video's in verband met het laatste nieuws

Nieuwswaarschuwingen
Om ons nieuws in real time te ontvangen dient u zich te abonneren op onze waarschuwingen en uw voorkeuren te selecteren.
pagebuilder.components.cta.text